Nyhteter2011_2010

Kennel Skåtfjellet

Oppdrett av korthåra vorsteh

Nyheier 2011:

15. november:

Definitivt på høg tid å oppdatere litt. Altfor lenge sidan. Sorry!

Sidan sist har Inka deltatt i Norsk Derby og Unghund Grand Prix med gode resultat. I Derby kom ho til semifinalen og vart nr. 8. Dessverre hadde ho ikkje fuglearbeid denne gongen, men ho leverte opp mot sitt beste søksmessig og var den vorsteheren som var med lengst, så me er fornøgd med innsatsen hennar.

I unghiund Grand Prix på Rjukan kom Inka til finalen, men det vart dessverre ingen premie sjølvom ho denne gongen hadde godkjendt fuglearbeid. Ho ligg no på 2. plass på lista over unghundar i Vorstehundcupen, og på 5. plass totalt, så me er me rette stolte av denne hunden!

Ellers har Tom felt fugl for henne i høst og film av hennar første rype finn du ved å klikke her.

Fleire filmar på videosida.

14. september:

På høg tid med ny oppdatering!!

Altfor lenge sidan sist. Beklagar det. Då har jaktsesongen starta og det blir spennande å sjå om det blir fugl i sekken ;)Det har blitt både jaktprøve- og apportprøvestartar på fleire av Skåtfjellshundane denne sommaren og hausten. Sidan sist har Inka og Black Susie fått henholdsvis 1uk og 2ukapportprøve på Holleia 23.-24. juli.

Ellers har Inka fått to nye 2UK jaktprøvene i Raggsteindalen 20.-22. august og på Geilo 26.-28. august.

Inka ligg no på topp for unghundar i Vorstehundcupen og på 4. plass totalt. Er stolt av denne hunden ;)

17. juli:

Nytt flott utstillingsresultat!

Timax har debutert i agility og fått Excellent på utstilling. Dette skjedde på NKK utstillinga helga 2.-3. juli i Trondheim. Gratulerer så masse til eigarane Jørn Ivar og Annica!! No har alle kvalpane i vårt første kull deltatt på utstilling og 6 av 7 har fått excellent, 1 very good. Dette er me svært fornøgd med og gler oss til hausten og jaktprøvane. Fleire er påmeldte så det blir spennade å sjå korleis det går. Vil takke alle kvalpekjøparane som tar så godt vare på hundane og er så aktive med dei!! Dette set me stor pris på!

24. juni:

Helga 18.-19. juni arrangerte Norsk Vorstehhund klubb Hordalandsgruppen apportprøve på Askøy. Det vart ei flott helg for oss på Skåtfjellet. Skåtfjellets Inka debuterte og fekk to flotte 2UK med 10 på søk apport-delen begge dagane. Mor Zanni viste at ho ikkje hadde glømt sine apportkunstar og slo like godt til med 3x10 både lørdag og søndag. Ho vart i tillegg prøvens beste hund begge dagar og vann vandrepokalen i apport lørdagen!! Ei kjekk helg med kjekke folk og hundar på den flotte plassen Ask på Askøy. Ein stor takk til arrangørane for prøven for flott jobb!

Tom med pokalen til Zanni, Inka og Zanni på Ask

7. juni:

Vestlandets Fuglehundfestival vart arrangert helga 27.-29. mai og Kennel Skåtfjellet  var godt representert. Heile 6 av kvalpane frå A-kullet deltok på utstilling og to prøvde seg på apportbevis. Det vart mange og flotte resultat og hederspremiar for både avl og oppdrett til kennel Skåtfjellet. Kennelen vart i tillegg kåra til Beste avlsklasse og beste oppdrettsklasse lørdagen og beste avlsklasse søndag. Utstillingsresultata ellers vart som følger:

Lørdag:

Skåtfjellets Zita

Excellent med CK

Nr. 1 i juniorklassen

3. beste tispe

 

Skåtfjellets Samba

Excellent med CK

Nr. 2 i juniorklassen

4. beste tispe

 

Skåtfjellets Silva

Excellent med CK

Nr. 3 i juniorklassen

 

 

Skåtfjellets Inka

Very good

 

 

 

Skåtfjellets Susie

Very good

 

 

 

Skåtfjellets Birk

Excellent med CK

Nr. 1 i juniorklassen

Beste hannhund

Best i motsatt

kjønn (BIM)

Søndag:

Skåtfjellets Zita

Excellent

Nr. 2 i juniorklassen

 

Skåtfjellets Samba

Very good

 

 

Skåtfjellets Silva

Excellent med CK

Nr. 1 i juniorklassen

2. beste tispe

Skåtfjellets Inka

Excellent

Nr. 3 i juniorklassen

 

Dette er resultat me er kjempefornøgde med!! Tusen takk til kvalpekjøparane som stilte ut sine hundar og stort grattis til alle for flotte resultat ;)

I tillegg fekk Inka sitt apportbevis denne helga, så ein kan sei det var ei vellukka og kjekk helg. Gode resultat og godt og triveleg selskap ;)

Frå avlsklassen søndag: Zanni, Silva, Inka, Zita og Samba

3. mai:

Skåtfjellets Ti-Max og førar Annica oppnådde heile 193 poeng i klasse 1 i Lydighet på lørdag! Totalt kan ein oppnå 200 poeng og for kvar enkelt øvelse i programmet kan ein maksimalt få 10 poeng. Ti-Max og Annica fekk minimum 9 på alle øvelsane, så dette er svært bra! Med dette flotte resultat fekk Ti-Max opprykk til klasse 2 og bronsemerket i lydighet. Veldig bra jobba Jørn Ivar og Annica.  Me på Kennel Skåtfjellet gratulerer så masse!! Kjempeflott!

Timax. Foto: Annica Vestman

Sjå film frå konkurransen her.

21. april:

Gode resultat for Skåtfjellet på Geiloprøven.

I forbindelse med at Buskerud Jeger og fiskeforening var 100 år vart det arrangert utstilling for ståande fuglehundar fredag 8.april og deretter tre dagar med jaktprøvar. Skåtfjellet var representert alle dagane. På fredagen stilte Skåtfjellets AZH Samba med handlar Lea Brekke, 11 år, på utstillinga. Det gjekk strålande og resulterte i Excellent (det som før var 1. premie) med CK (champion kvalitet), Beste tispe (1BTK) og Best i motsatt kjønn (BIM)! Dei beste unghundane innan kvar rase konkurrerte så mot kvarandre og jammen sikra Samba seg seieren som beste unghund! Skåtfjellet gratulerer så masse!!!

Inka vart stilt både lørdag, søndag og mandag og gjekk godt. Ho sikra seg like godt 2x2UK etter fine og presise fuglearbeid ;)

Skåtfjellets AZH Black Susie debuterte på mandagen, men lukkast dessverre ikkje denne gongen. Ho kjem garantert sterkare tilbake til hausten!!

4. april:

Inka klarar det igjen!

Ho og kullsøster Silva gjekk mot kvarandre i 1. slepp på Mjølfjellsprøvens siste dag, 3. april. Det vart ein pangstart på dagen. Inka og Silva tok etter kort tid  stand på samme fugl. På kommando reiser dei begge ryper, Inka var roleg, men nybegynnar Silva klarte ikkje dy seg og sprang rundt 30-40 meter etter. Ho kom imidlertid raskt tilbake. Dessverre klarte ikkje førar Mette å roe henne raskt nok ned til at ho fekk godkjendt fuglearbeid. Inka derimot var komplett roleg og fekk godkjendt. Det hadde ikkje gått så mange minuttane før Inka igjen fekk fert av fugl og tok ein stilfull stand. Søster Silva sekunderte spontant. Det var flott å sjå dei to stå der etter kvarandre. Inka gjorde igjen eit perfekt fuglearbeid og fekk godkjendt sitt andre for dagen! På til dels tungt føre dabba farten til Inka litt for mykje i andre slepp, men ho hadde gjort sine saker så bra at ho igjen vart premiert med ein flott 2. UK. Hennar andre premie på Mjølfjellsprøven og dermed 100% uttelling for hennar del!!! Debutantane Silva og Mette vart ei erfaring rikare og fekk ein peikepinn på kva som må forbetrast til neste gong. Til no har tre av kullsøstrene vorte stilt på prøve og neste helg debuterer kullsøster nummer fire. Blir spennande!

2. april:

Nye premiar for Skåtfjellhundane.

Etter to dagar og to startar på Mjølfjellsprøven, som foregår denne helga, har kennel Skåtfjellet fått to premiar av to mulige. I dag, lørdag 2. april, varta Zanni opp med  fuglearbeid og sikra seg 6VK (6. plass i vinnarklassen). Ikkje verst når ein tenkjer på oppladinga hennar. Veldig rolege dagar i lang tid på grunn av ein knekt hale.

Tom og Inka etter 1UK på Brandsetprøven

Foto: Trond Leganger

Fredag 1. april varta Inka opp med to fuglearbeid og sikra seg sin tredje premie i unghundklassen. I andre sleppet viste ho eit av sine supre fuglearbeid: fast stand, reis og komplett roleg i oppflukt og skudd! Med denne starten og eit godt søk låg ho an til 1. premie. I tredje sleppet vart ho slått i fugl (for andre gong) og dermed vart det nok ein 2. premie (2UK) til godjenta Inka. Dermed har Inka tatt premiar på tre prøvar på rad!

På Brandsetprøven forrige helg presterte Inka sitt aller beste med flott søk og eit fuglearbeid som held til og med i vk. Prestasjonen på Brandset vart premiert med 1. premie (1UK). Hurra!!! Dermed er Inka kvalifisert til å delta i Norsk Derby for unghundar :)

23. mars:

I dag fyller AZH kullet 1 år. Gratulerer til alle :)

22. mars:

Avkomma til Zanni og Hermann ser ut til å utvikle seg bra. Fleire av dei viser svært gode takter i fjellet. Skåtfjellets Samba til Jørund Brekke har hatt mange flotte fuglearbeid og nokre av desse er festa til filmen.

Ei ung Samba trener på rypevinge.

Inka fortset å gjere det bra og det blir stadig laga nye filmar av hennar fuglearbeid. Den først jaktpremien er og i boks. Inka var stilt på Filefjellsprøven fredag 18. mars og varta opp med godt søk og flott fuglearbeid. Ho fekk god kritikk og vart belønna med ein flott 2. premie i unghundklassen (2UK). Ikkje verst det for ein unghund på kun 11 månader.

Fleire frå kullet er påmeldt prøvar, så det blir spennande tider framover.

Inka i stand på rype.

Mor Zanni har dessverre knekt halen sin, men med tolmod, ro og godt stell håpar me ho blir heilt bra att, og klar til å stille på prøvar etter kvart.

Her kan du sjå film av eitt av Inkas fuglearbeid på ein treningstur.

29-30. januar:

Flott helg for kennel Skåtfjellet!

Lørdag 29.1 gjekk Bergensdekkenet av stabelen på Brandseth. Dette er ein uoffisiell jaktprøve som årleg vert arrangert av Vestlandets Fuglehund Klubb (VFK). Prøven er åpen for medlemmar i VFK og både UK og AK hundar kan delta, 10 månader gamle Skåtfjellets Inka debuterte og gjorde ein fin figur på prøven. Ho hadde godkjendt fuglearbeid og vart nestbeste unghund!

Flott debut og ei erfaring rikare :)

Kullsøster Zita deltok, og, men kom ikkje i fugl

denne gongen. Blir spennande å følgje utviklinga deira framover.

Dei tre beste hundane i ak/uk

På søndagen var det klart for rasepokalløpet, ein uoffisiell jaktprøve der kvar raseklubb stiller lag som konkurrerer mot kvarandre. Det er fire hundar på kvart lag og Zanni var tatt ut til å delta på laget til korthåra vorsteh. Dei andre på laget var Lita og Sim Sala Bim til Torbjørn Søgård og Gunvald til Hans Frode Hitland. Alle gjorde ein flott jobb og sikra like godt sigeren til korthårslaget!!

Kjekk helg med andre ord, og fin start på sesongen.

Vinnarlaget av rasepokalløpet 2011 med dommere

NYHEITER 2010:

Me gratulerer Mette Eknes og Silva med BIR, BIG 4 og knall-kritikkar på kvalpeskue, KJEMPEFLOTT!!

Etter ein travel sommar og mykje "kjeft" frå kvelpekjøparar og andre prøver me no og oppdatera heimesida vår.

 

Zanni er blitt seg sjølv igjen etter kvelpinga og alle kvelpane(unntatt ei som me har att sjølv) er leverte til flinke og hyggelege eigarar rundtom i landet.Azh kullet

9 1/2 veke etter fødselen hadde me meldt Zanni på apportprøve på Espeland. Her viste ho kva ho er god for, vart beste hund og skåra full pott:

 10 på vatn

 10 på land

10 på søk

Og dermed kom ho inn i 30 poengsklubben.

Haustprøvane.

Allereie på den fyrste haustprøven, klinte Zanni til med 1 VK m. CK.

                       Birkeskogens Zanni                                                 Teiens Hermann

      Mor og barn

Åtte kvelper født 23.03.2010 tre hanner og fem tisper!!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Kontaktperson: Tom Lilletvedt, tlf 90884186, e-post: lillet2@online.no